Aroma massage en energetische behandelingen bij oa angst- en hartklachten geef ik in Bussum.

Effect van aromatherapie op angst en slecht slapen bij hartpatiënten in praktijk Bussum.

Er was een onderzoek bij hartpatiënten. Angst is niet alleen een onprettig gevoel, het zorgt er bovendien voor dat De hartspier bij een hartinfarct om meer zuurstof vraagt.

In een studie is het effect van aromatherapie met pepermunt op angst onderzocht bij hartpatiënten op de afdeling spoedeisende hulp in een ziekenhuis.

In de klinische trial werden 64 patiënten met een hartinfarct gerandomiseerd toegewezen aan een interventie- of controlegroep. 

De patiënten uit de interventiegroep inhaleerden een uur lang essentiële pepermuntolie via een katoenen bal die in deze olie was gedrenkt.

Bij de controlegroep bevatte de katoenen bal alleen water.

De onderzoekers registreerden de mate van angst voor en na de interventie met de Spielberger state-trait anxiety inventory.

Voor de interventie werd er geen significant verschil gemeten tussen de twee onderzoeksgroepen wat betreft de mate van angstgevoelens.

Na de interventie bleek de angst in de interventiegroep significant verminderd, in de controlegroep was dit niet het geval.

De onderzoekers concluderen dat de inhalatie van essentiële pepermuntolie hartpatiënten kan helpen om hun angstgevoelens te reduceren.

Bronvermelding: https://www.vnig.nl/nieuws/wetenschap/effect-van-aromatherapie-op-angst-bij-hartpatienten.html 20 janauri 2022.
Soleimanim M. et al. The effect of aromatherapy with peppermint essential oil on anxiety of cardiac patients in emergency department: A placebo-controlled study. Complementary Therapies in Clinical Practice, Volume 46, February 2022, 101533.

Aroma massage en energetische behandelingen bij oa angst- en hartklachten geef ik in Bussum.

Deze therapie is een van de vele die door Lianne Luijks wordt gegeven. 

Wilt u deze therapie volgen? Dat kan, neem daarvoor contact op met Lianne.

ADRES

Body of Light
Oosterpad 62
1402 NG Bussum (NH)

OPENINGSTIJDEN

Van maandag t/m vrijdag 9.00 uur tot 18.00 uur.
Op zaterdag op verzoek

VBAG.png Rbcz TCZ2022.jpg

CONTACT

Mobiel: 06 51 99 36 52
E-mail: info@lianneluijks.nl
Voorkeur is om een sms / WhatsApp bericht te sturen.

whatsapp-512.png

Tijdens behandelingen staat het 06 nummer uit.


LOCATIE