WATSJIGONG warmwater therapie

Watsjigong ofwel WATSU therapie Bussum bij Parkinson - Reuma- en Fibromyalgie klachten.

Als vrijwilliger ben ik aanwezig in zwembad Bussum De Zandzee. Indien je een sessie wilt dan is het noodzakelijk om het verwarmde therapiezwembad af te huren in De Zandzee. 

In mijn vakblad staat onderstaand artikel: Watsu helpt Parkinson- reuma patiënten beter te slapen. 

WatSjiGong helpt Parkinson- en Fybromyalgie patiënten beter te slapen. 

Slaapstoornissen komen veel voor bij mensen die lijden aan de ziekte van Parkinson. Recentelijk is onderzocht of Watsu- WatSjiGong therapie een aanvulling kan zijn op bestaande therapieën voor het verbeteren van de slaapkwaliteit en daarmee de kwaliteit van leven.

Watsu is een ontspanningsmethodiek in water van 35oC, waarbij de patiënt wordt gedragen, rustig bewogen en gemasseerd.

De studieopzet betrof een gerandomiseerde gecontroleerde trial met 28 deelnemers. De controlegroep ontving negen weken lang alleen de gangbare therapie, terwijl de interventiegroep daarnaast ook Watsu-behandelingen in een verwarmd zwembad ontving. Slaapkwaliteit en kwaliteit van leven werden gemeten voor en na de interventie met de Pittsburgh Sleep Quality Index en Nottingham Health Profile.

In tegenstelling tot de controlegroep lieten deelnemers aan de interventiegroep significante verbeteringen zien, zij sliepen beter en ervoeren een hogere kwaliteit van leven. De onderzoekers concluderen dat Watsu een interessante aanvullende therapie kan zijn voor mensen met de ziekte van Parkinson.

Bronvermelding: https://www.vnig.nl/nieuws/wetenschap/watsu-helpt-parkinsonpatienten-beter-te-slapen.html    20 januari 2022.
Loureiro, A.P.C., Burkot, J., Oliveira, J., Barbosa, J. M. WATSU therapy for individuals with Parkinson's disease to improve quality of sleep and quality of life: A randomized controlled study. Complementary Therapies in Clinical Practice, volume 46, february 2022, 101523.

 

Deze therapie is een van de vele die door Lianne Luijks wordt gegeven. 

Wilt u deze therapie volgen? Dat kan, neem daarvoor contact op met Lianne.

ADRES

Body of Light
Oosterpad 62
1402 NG Bussum (NH)

OPENINGSTIJDEN

Van maandag t/m vrijdag 9.00 uur tot 18.00 uur.
Op zaterdag op verzoek

VBAG.png Rbcz TCZ2022.jpg

CONTACT

Mobiel: 06 51 99 36 52
E-mail: info@lianneluijks.nl
Voorkeur is om een sms / WhatsApp bericht te sturen.

whatsapp-512.png

Tijdens behandelingen staat het 06 nummer uit.


LOCATIE