Rugmassage en energetische therapie bij kanker patiënten is helend.

Energetische REIKI Egyptian Quantum Healing sessies bij borstkanker en oncologie patiënten in Bussum.

Heb je teveel ballast? Laat los en laat je rug masseren in Praktijk te Bussum.

Als erkend lid van beroepsvereniging VBAG krijg ik n vakblad en daar staat onderstaand artikel in. Het sluit goed aan bij massages bij kanker.

Er is een zeer gunstig effect van rugmassage op moeheid bij vrouwen met borstkanker.

Tijdens een chemobehandeling krijgen vrouwen met borstkanker vaak last van moeheid.

In een studie is onderzocht in hoeverre langzame rugmassage (slow-stroke backmassage – SSBM) deze klacht kan verminderen. Aan de gerandomiseerde gecontroleerde trial deden 64 vrouwen mee.

De vrouwen werden willekeurig toegewezen aan de studiegroep die massages ontvingen (de SSBM-groep) of aan een controlegroep, die alleen een routinebehandeling kreeg (de controlegroep). Vrouwen uit de SSBM-groep kregen voor en na een chemobehandeling tien minuten lang een rugmassage. Deze therapie werd voor en na de tweede, derde en vierde cyclus van de chemotherapie gegeven. Na elke ronde van chemotherapie vulden de deelnemers de Brief Fatigue Inventory (BFI) in om de mate van moeheid vast te stellen.

Uit de studie bleek dat de BFI na de massages significant lager uitviel in de SSBM-groep dan in de controlegroep. En dat gold voor alle meetmomenten. De onderzoekers concluderen uit de studie dat deze vorm van massage een positief effect heeft op de moeheid van vrouwen met borstkanker. Zij noemen het tot slot een veilige interventie zonder bijwerkingen die eenvoudig door verplegend personeel zou kunnen worden gegeven.

Bronvermelding: https://www.vnig.nl/nieuws/wetenschap/gunstig-effect-van-rugmassage-op-moeheid-bij-vrouwen-met-borstkanker.html 08 Dec, 2021
Bahcelli, P.Z. et al. The effect of slow-stroke back massage on chemotherapy-related fatigue in women with breast cancer: An assessor blinded, parallel group, randomized control trial

Rugmassage en energetische therapie bij kanker patiënten is helend.

Deze therapie is een van de vele die door Lianne Luijks wordt gegeven. 

Wilt u deze therapie volgen? Dat kan, neem daarvoor contact op met Lianne.

ADRES

Body of Light
Oosterpad 62
1402 NG Bussum (NH)

OPENINGSTIJDEN

Van maandag t/m vrijdag 9.00 uur tot 18.00 uur.
Op zaterdag op verzoek

VBAG.png Rbcz TCZ2022.jpg

CONTACT

Mobiel: 06 51 99 36 52
E-mail: info@lianneluijks.nl
Voorkeur is om een sms / WhatsApp bericht te sturen.

whatsapp-512.png

Tijdens behandelingen staat het 06 nummer uit.


LOCATIE