Chakra healing

DE zeven belangrijkste en bekendste chakra's lopen van de kruin over het voorhoofd, langs de keel en de buik naar de basis via de wervelkolom.

Ik, Lianne heb een 4 jarige HBO opleiding hiervoor gedaan bij CAM instituut in Utrecht en geleerd om aura en chakra s te voelen en dus ook voelen waar de blokkades in je lichaam zitten. Bij een chakra healing kan je op een stoel zitten eventueel met je ogen dicht. Ik zal eerst een scan uitvoeren, om te kunnen voelen hoe je zeven hoofdchakra’s functioneren. Ik doe dit door op een korte afstand van je lichaam met mijn handen elke chakra af te gaan. Een chakra kan warm of koud aanvoelen, een bepaalde kleur hebben, met de klok meedraaien of juist tegen de klok in. Ook kunnen ze stil liggen, blazen of trekken. Nadat alle chakra’s zijn gescand, worden de chakra’s die niet goed in balans zijn met elkaar of die niet goed functioneren, behandeld met mijn genezende handen net diverse essentiële DoTerra oliën.

Chakra s zijn aanwezig in je lichaam en zijn verbonden over de lengte van je ruggengraat. Als deze zeven chakra’s allemaal in verbinding staan en in balans zijn met elkaar, ben je gezond in je lichaam, je geest, je mentale, energetische en spirituele zijn.

Chakra healing is voor algehele gezondheid. Om deze balans te waarborgen is het belangrijk dat je je bewust bent van je chakra’s en hoe ze werken. Chakra’s nemen energie op en geven energie af via de meridianen die door een lichaam stromen. Net als in de natuur het water geven bij planten moet die energie ook weer worden aangevuld anders raken ze verdord en stoppen met groeien. Als je hier zorg voor draagt en het goed laat groeien, bloeien en functioneren, kan je evenwichtig leven. Maar wanneer dit niet gebeurt, kan een chakra dicht gaan zitten, blokkeren of juist overactief worden. Dit kan leiden tot psychische en fysieke klachten. Dan kan chakra healing heel welkom zijn en de klachten verminderen, reduceren en zelfs wegnemen. Chakra’s hebben dus een grote invloed op je evenwicht.

De zeven chakra’s:

 1. Het 1e wortel chakra is rood van kleur en bevindt zich aan de basis, de wortel, van je ruggengraat en kan daarom worden gezien als je fundament. Het vertelt veel over jouw mate van stabiliteit en basisveiligheid. Hoe veilig ben jij in je lichaam en voel je je goed?
 2. Het 2e sacrale chakra is oranje en bevindt zich net onder je navel. Het verwijst naar creativiteit, sensualiteit en vreugde. Maar ook jeugd trauma’s en pijnen worden in dit chakra opgeslagen. Bij een chakra healing zal daarom kunnen worden gekeken naar hoe jij met jouw eigen en met de emoties van anderen omgaat.
 3. De 3e solar plexus chakra is geel en bevindt zich bij je maagstreek. Het verwijst naar blijheid en speelsheid, maar ook twijfel en angst. Dit chakra kan je daarom veel vertellen of je zelfverzekerdheid en de mate waarin je de regie over je leven hebt. Dus als je je vaak onzeker voelt, kan een chakra healing op dit niveau je zelfverzekerdheid een boost geven.
 4. Het 4e hart chakra is groen en bevindt zich dichtbij je fysieke hart. Groen zien we voornamelijk terugkomen in de natuur. Dit chakra vertelt daarom ook veel over in hoeverre jij in contact staat met jouw eigen natuur, jouw ware essentie. Waar gaat jouw eigen natuur eigenlijk over? Door een chakra healing kan je hier meer informatie over inwinnen. Verder gaat het hartchakra ook over compassie en je mogelijkheid tot liefhebben.
 5. Het 5e keel chakra is blauw en turquoise en bevindt zich, zoals de naam al aangeeft, in het keelgebied. Dit chakra verwijst met name naar hoe jij van je laat horen en hoeveel ruimte je dus durft in te nemen. Merk je bijvoorbeeld dat mensen gauw over je heen lopen, doen alsof ze je niet horen of dat als je je ruimte probeert in te nemen, mensen juist van je weg bewegen? Het is dan interessant om bij een chakra healing je focussen op dit chakra om te kijken waarom dit zo is.
 6. Het 6e derde intuïtie oog chakra is Konings - Marine blauw en staat voor onze intuïtie en bevindt zich tussen je wenkbrauwen op je voorhoofd. Met een chakra healing kun je dit derde oog openen, zodat je in contact komt met je intuïtie. Je zal na het openen boodschappen gaan ontvangen die je anders misschien nooit had gehad. Met behulp van je intuïtie kun je namelijk voorbij je ego kijken en daarom kun je veel meer zien dan met je twee normale ogen.
 7. Het 7e kroon kruin - hoofd chakra is Violet van kleur en bevindt zich bovenop je hoofd en vormt de brug tussen jou – de fysieke wereld – en de spirituele wereld, waar je vandaan komt.

Wanneer je graag meer wilt weten over je zielsmissie of de verbinding met jezelf en het universum wilt versterken, is dit het chakra dat je zeker wilt raadplegen met een chakra healing.

Wil jij jouw chakra’s meer in balans brengen? Dat kan jezelf doen door te voelen en via een meditatie die je tevens een bescherming, energieboost, reiniging geeft. Je krijgt meer rust in je hoofd, je leeft meer vanuit je hart en je komt goed en steviger in je kracht te staan.

Een chakra healing is een energetische healing en er kunnen dus zowel psychische als fysieke klachten worden aangepakt. 

En kan gecombineerd worden met verschillende methoden zoals:

 • Cranio therapie via de voeten
 • Draden uit diverse kleuren kiezen
 • Edelsteen therapie
 • Handoplegging
 • Intuïtieve massage
 • Kleurenpunctuur met kleurenset
 • Magnetiseren
 • Meditatie
 • Metamorfose
 • Polariteit behandeling
 • REIKI 
 • SCHUSSLER celzouten advies
 • Therapeutic Touch
 • Visualisatie
 • Vlindermassage
 • Voetkarakter therapie en voetreflexologie
 • Welke kaart pak jij en wat heeft deze jou te vertellen?
 • Zelfhealingtips die je meekrijgt

Door deze methodes kunnen de disfunctionele chakra’s weer goed gaan werken, en dat voel je! Dit is van invloed op je chakra’s en hun werking. Misschien loop je voor je gevoel bijvoorbeeld steeds tegen dezelfde patronen aan in een bepaalde thematiek van je leven. 

Voor wie is deze behandeling geschikt? Eigenlijk is een chakra healing voor iedereen. Of je nu ergens last van hebt of niet, je hebt er altijd baat bij. Onbewust maken we namelijk best wel wat mee gedurende een dag of zelfs tijdens ons leven. Ook onderdrukken of vermijden we dingen, bewust dan wel onbewust.

Voor de volgende mensen is een chakra healing zeker een aanrader:

 • Burn out mensen
 • Depressieve mensen
 • Hoofdpijn en migraine klachten
 • Hooggevoelige mensen
 • Hoog sensitieve mensen
 • Mensen die burn-out of bore-out zijn
 • Moe zijn
 • Slechte slapers
 • Zwangerschapsklachten

Je kan je herboren voelen met een chakra healing en hierna kan het ineens zo zijn dat je je beterder en gelukkiger voelt. Weer licht in de duisternis ziet. Dat het je zo maar ineens lukt om plannen waar te maken. Zeker het proberen waard dus!

Een chakra healing werkt lang door en is niet alleen helend, maar kan ook zeer ontspannend zijn. Probeer tijdens de Chakra healing je alleen maar op je innerlijk te focussen.

Het maakt je hoofd leeg en er worden blokkades opgeruimd en weggenomen. Je voelt je daarna als herboren!

ADRES

Body of Light
Oosterpad 62
1402 NG Bussum (NH)

OPENINGSTIJDEN

Van maandag t/m vrijdag 9.00 uur tot 18.00 uur.
Op zaterdag op verzoek

VBAG.png Rbcz TCZ2022.jpg

CONTACT

Mobiel: 06 51 99 36 52
E-mail: info@lianneluijks.nl
Voorkeur is om een sms / WhatsApp bericht te sturen.

whatsapp-512.png

Tijdens behandelingen staat het 06 nummer uit.


LOCATIE