Deep Tissue en triggerpointsessie

Deep Tissue en triggerpointsessie

Met de Deep Tissue triggerpoint sessie worden opgehoopte spanningen afgebroken.

Behandeling

Healing Quantum Therapeutic Touch Triggerpoint behandeling duurt 90 minuten en is € 99,00

Doel van de behandeling

Triggerpoints geven wel signalen af die door de zenuwen naar de hersenen worden geleid. Pijn ontstaat pas in het brein en het is aan de hersenen in welke mate deze signalen als pijn worden ervaren of niet. Daarin is de gevoeligheid van het zenuwstelsel van groot belang en die gevoeligheid kan wisselen van moment tot moment. Zo hebben emoties (vooral angst), stress, koorts, slaap, voeding, hormonen en medicijnen een sterke invloed op de gevoeligheid van het zenuwstelsel. 

Triggerpoints, verklevingen of ontstekingen veroorzaken op zichzelf geen pijn, ze geven wel signalen af die door de zenuwen naar de hersenen worden geleid en kunnen wel hoofd- pijnen zoals in gewrichten, nek, schouders, kaken, onderrug, tennisarmen, Tinnitus, duizeligheid, oorpijn, sinusitis, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, pijn aan de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen, polsen, knieen, enkels en voeten. Zelfs fibromyalgie kan zijn oorsprong hebben in triggerpoints en klachten als artritis, tendinitis en bursitis.

De gevoeligheid van het zenuwstelsel is van groot belang en die gevoeligheid kan wisselen van moment tot moment.

Gelukkig komen de symptomen die door triggerpoints worden veroorzaakt voor in voorspelbare patronen. Als je weet waar je zoeken moet, zijn triggerpoints gemakkelijk te vinden en uit te schakelen.

Daarnaast zijn je emotionele gesteldheid en levensstijl even belangrijk als de stoorzenders in je lichaam. De meeste problemen kunnen in een paar sessies en zelfs bij langdurig chronische klachten verbeteringen optreden. We gaan wel de oorzaak opzoeken.

Nooit geweten dat de zwangerschaps massage zo veel ontspanning kan brengen.

Chantal F

Behandelmethode

De klachten ontstaan door te veel  en te lang in dezelfde houding zitten. Maar ook na een ongeluk, operatie of overbelasting van de spieren.

Ook stress, slechte voeding & hydratatie, te weinig bewegen of niet genoeg variatie in de bewegingen spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van klachten. Deze uiten zich als een beperking in de bewegingsvrijheid, stijfheid, ontstekingen, pijn of verharding van de fascia.

​Niets in uw lichaam bestaat of functioneert op zichzelf, alles reageert op elkaar en werkt op een prachtige maar ingewikkelde manier met elkaar samen. Doordat de fascia door het hele lichaam loopt en krachten niet alleen plaatselijk maar via het gehele lichaam loopt verdeelt kan een beperking in je kuit letterlijk je nekpijn veroorzaken en je lage rugpijn zou kunnen komen van een beperking in je schouders.

Deep Tissue - Fascia - Triggerpoint behandeling is een krachtige manier om balans terug te brengen in lichaam en geest en geeft snel resultaat. Daarbij is ook een Quantum Healing sessie. Waarom? Omdat ik weet dat een combinatie het meeste effect heeft.

De fysiologie van een triggerpoint: Het deel van een spiervezel dat de feitelijke contractie verzorgt is een microscopisch kleine eenheid die sarcomeer wordt genoemd. Een sarcomeer trekt zich samen als zijn twee delen bij elkaar komen en zich als vingers in elkaar vouwen. In je spieren moeten miljoenen sarcomeren zich samentrekken om ook maar de geringste beweging te veroorzaken.

Een triggerpoint bestaat als te sterk gestimuleerde sarcomeren chemisch niet langer in staat zijn hun samengetrokken toestand te verlaten.


De voordelen van een Deep Tissue - Fascia - Triggerpoint Quantum Touch behandeling

  • Afvalstoffen worden tijdens en na de Quantum energy energetische sessie sneller door uw lichaam afgevoerd.
  • Heft blokkades op in het lichaam zodat er opgehoopte afvalstoffen vrij komen.
  • Direct na de energetische sessie en of massage kan je wat pijn ervaren, dit is slechts van korte duur, daarna voel je duidelijk verbetering.
  • Is diep en sterk en heeft een stevig effect en erg intensief, wat een voordeel is voor een snel resultaat
  • Verklevingen worden losgemaakt.
  • Spanning en stress worden verminderd.
  • Verbeterde bloeddruk.
  • Tijdens een energetische sessie en massage worden er bepaalde hormonen aangemaakt wat ervoor zorgt dat u beter in uw vel zit.

"Drink na afloop voldoende (lauw water) want dat geeft extra ondersteuning"

ADRES

Body of Light
Oosterpad 62
1402 NG Bussum (NH)

OPENINGSTIJDEN

Van maandag t/m vrijdag 9.00 uur tot 18.00 uur.
Op zaterdag op verzoek

VBAG.png Rbcz TCZ2022.jpg

CONTACT

Mobiel: 06 51 99 36 52
E-mail: info@lianneluijks.nl
Voorkeur is om een sms / WhatsApp bericht te sturen.

whatsapp-512.png

Tijdens behandelingen staat het 06 nummer uit.


LOCATIE