Deep Tissue en Triggerpoints

Deep Tissue en Triggerpoints

Bij een Deep Tissue worden opgehoopte spanningen afgebroken waardoor je beter in je vel zit. Triggerpoints zijn de bron van de pijn in gewrichten, zoals de schouder, pols, heup, knie en enkel, die zo vaak wordt aangezien voor artritis, tendinitis, bursitis, en letsel aan de gewrichtsbanden.

Triggerpoints geven wel signalen af die door de zenuwen naar de hersenen worden geleid. Pijn ontstaat pas in het brein en het is aan de hersenen in welke mate deze signalen als pijn worden ervaren of niet. Daarin is de gevoeligheid van het zenuwstelsel van groot belang en die gevoeligheid kan wisselen van moment tot moment. Zo hebben emoties (vooral angst), stress, koorts, slaap, voeding, hormonen en medicijnen een sterke invloed op de gevoeligheid van het zenuwstelsel. 

Triggerpoints veroorzaken ook nog andere symptomen, zoals duizeligheid, oorpijn, Tinnitus, sinusitis, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, pijn aan de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten. Zelfs fibromyalgie kan zijn oorsprong hebben in triggerpoints. Gelukkig komen de symptomen die door triggerpoints worden veroorzaakt voor in voorspelbare patronen. Als je weet waar je zoeken moet, zijn triggerpoints gemakkelijk te vinden en uit te schakelen.

Het systeem van zelfmassage, dat in het Handboek Triggerpoint-therapie wordt gepresenteerd, biedt vaak in luttele minuten verlichting. De meeste problemen kunnen in drie tot tien dagen worden geëlimineerd. Zelfs langdurig chronische klachten kunnen in minder dan anderhalve maand aanzienlijke verbetering te zien ge

Nooit geweten dat de zwangerschaps massage zo veel ontspanning kan brengen.

Chantal F

De fysiologie van een triggerpoint Het deel van een spiervezel dat de feitelijke contractie verzorgt is een microscopisch kleine eenheid die sarcomeer wordt genoemd. Een sarcomeer trekt zich samen als zijn twee delen bij elkaar komen en zich als vingers in elkaar vouwen. In je spieren moeten miljoenen sarcomeren zich samentrekken om ook maar de geringste beweging te veroorzaken.

Een triggerpoint bestaat als te sterk gestimuleerde sarcomeren chemisch niet langer in staat zijn hun samengetrokken toestand te verlaten.

De klachten ontstaan door te veel in dezelfde houding zitten, een ongeluk, operatie of overbelasting van de spieren.

Maar ook stress, slechte voeding & hydratatie, te weinig bewegen of niet genoeg variatie in de bewegingen spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van klachten. Deze uiten zich als een beperking in de bewegingsvrijheid, stijfheid, ontstekingen, pijn of verharding van de fascia.

​Niets in uw lichaam bestaat of functioneert op zichzelf, alles reageert op elkaar en werkt op een prachtige maar ingewikkelde manier met elkaar samen. Doordat de fascia door het hele lichaam loopt en krachten niet alleen plaatselijk maar via het gehele lichaam loopt verdeelt kan een beperking in je kuit letterlijk je nekpijn veroorzaken en je lage rugpijn zou kunnen komen van een beperking in je schouder.

Daarnaast zijn je emotionele gesteldheid en levensstijl even belangrijk als de stoorzenders in je lichaam. 

​Triggerpoints, verklevingen of ontstekingen veroorzaken op zichzelf geen pijn, ze geven wel signalen af die door de zenuwen naar de hersenen worden geleid . Ze kunnen wel hoofd- pijnen zoals in nek, kaken, onderrug, tennisarmen, Tinnitus et cetera. veroorzaken.

Pijn ontstaat pas in het brein en het is aan de hersenen in welke mate deze signalen als pijn worden ervaren of niet.

Daarin is de gevoeligheid van het zenuwstelsel van groot belang en die gevoeligheid kan wisselen van moment tot moment. Zo hebben emoties (vooral angst), stress, koorts, slaap, voeding, hormonen en medicijnen een sterke invloed op de gevoeligheid van het zenuwstelsel.

Een Deep tissue massage is een krachtige manier om balans terug te brengen in het lichaam, is vooral bedoeld tegen ophoping van langdurige stress en spanning in lichaam en geest en geeft snel resultaat. 

  • Drink na afloop voldoende (lauw water) want dat geeft extra ondersteuning.

De massage wordt uitgevoerd met de knokkels, ellebogen en onderarmen. Anders dan bij een traditionele massage waarbij de handen worden gebruikt.

De voordelen van een Deep Tissue massage

  • Afvalstoffen worden tijdens en na de massage sneller door uw lichaam afgevoerd.
  • Heft blokkades op in het lichaam zodat er opgehoopte afvalstoffen vrij komen.
  • Direct na de massage kan je wat pijn ervaren, dit is slechts van korte duur, daarna voel je duidelijk verbetering.
  • Is diep en sterk en heeft een stevig effect en erg intensief, wat een voordeel is voor een snel resultaat
  • Verklevingen worden losgemaakt.
  • Spanning en stress worden verminderd.
  • Verbeterde bloeddruk.
  • Tijdens een massage worden er bepaalde hormonen aangemaakt wat ervoor zorgt dat u beter in uw vel zit.

De eerste keer bestaat uit een intake en de behandeling. Deze eerste keer duurt 90 minuten en kost € 99,00

Een vervolgafspraak bestaat uit een volledige behandeling en duurt 75 minuten en kost € 80,00

ADRES

Body of Light
Oosterpad 62
1402 NG Bussum (NH)

OPENINGSTIJDEN

Van maandag t/m vrijdag 9.00 uur tot 18.00 uur.
Op zaterdag op verzoek

CONTACT

Mobiel: 06 51 99 36 52
E-mail: info@lianneluijks.nl
Voorkeur is om een sms / WhatsApp bericht te sturen.

whatsapp-512.png

Tijdens behandelingen staat het 06 nummer uit.


LOCATIE