Ayurveda vita bowl

Deze Ayurveda vita bowl behandeling kan geïntegreerd worden in een andere sessie evenals alle andere sessies. Bij de Ayurvedische voetzorg gebruik ik de Pranayur Vital Feet Bowl Set voor een voetenmassage.

Ayurveda is een geneeskundig systeem uit India van meer dan 5000 jaar oud. Het gaat ervan uit dat een verkeerde voeding en een verkeerde leefwijze lichaam en geest uit balans brengen en ziekten veroorzaken. Het systeem werkt met de drie dosha’s, ofwel de verschillende lichaamstypen/consituties die ieder eigen kenmerken hebben. Deze hebben ook ieder een eigen aanpak nodig om in balans te blijven of om de balans te herstellen.Ayurvedische voetmassage voor vitaliteit, rust en balans in lichaam en geest.

Een complete Ayurveda voetbehandeling is met Ayurvedische Massageschaal van Kaash (een legering van koper en tin), en de  Vital Feet Ghee, een katoenen doekje is prachtig voor het gebruik en toont dan ook de reinheid en het Ayurvedisch energie teken..

De Vital Feet Ghee is een speciale kruidenpasta. Dit is een ghee waarin Triphala (drie vruchten) zijn verwerkt.

Deze geven de ghee een reinigend, versterkend en ontspannend effect. Een padabhyanga met de Vital Feet Bowl heeft een weldadig effect op het hele lichaam. Het is echt een opkikker voor je lijf en geest. En daarna heerlijk wat rusten en goed slapen. 

Voetmassage behoort – net als hoofdmassage – tot de belangrijkste onderdelen van de traditionele ayurvedische massage. Voetmassage is bedoeld om verhoogde Vata en ruwe, branderige, vermoeide en droge voeten te verzorgen en daarmee te kunnen voorkomen.

Niet alleen zijn de voetzolen een goede plaats voor de opname van olie of ghee, ook is het effect ervan juist sterk op die plaats. Er bevinden zich namelijk energiezones in de voetzolen, bekend in de reflexologie. Deze staan in verbinding met de rest van het lichaam.

 De Vital Feet Bowl is een schaaltje gemaakt van Kaash, een bijzondere legering van verschillende metalen met een weldadig effect op het gehele lichaam. De legering bestaat uit koper en tin. Kaash Bowl: een weldadig effect van bijzondere metalen

Met dit schaaltje en ghee worden de voeten in cirkelvormige bewegingen gemasseerd. Het heeft een ontspannend en aansterkend effect. Breng het in alle rust aan op uw voeten. Het verhoogt de vitaliteit en u kunt er nog lekker van slapen ook.

Triphala betekent drie vruchten: Amalaki (Emblica officinalis), Haritaki (Terminalia chebula) en Bibhitaki (Terminalia belerica). De Vital Feet Ghee is een speciale kruidenpasta. Het is een ghee waarin deze drie vruchten zijn verwerkt en Triphala ondersteunt de conditie van uw oog

Triphala heeft volgens Ayurveda een sterke affiniteit met de ogen. Het wordt op meerder wijzen ingezet om de ogen en het gezichtsvermogen te ondersteunen.

 Padabhhyanga voor een goede voetzorg en massage tips

Wat betekent Padabhyanga? ‘Pada’ betekent voet en ‘Abhyyanga’ betekent massage (met medicinale olie of ghee). Reinig uw voeten met lekker warm water. Eventueel met een klein beetje zeep. Hier kunt u met uw handen al wat relaxerende massagebewegingen toepassen.

Maak rustige bewegingen. Van de kuiten naar de enkels. Naar de voeten. Naar de tenen. Nu bent u klaar voor de Vital Feet Bowl. Maak het schaaltje prettig warm. Dip het in de warme ghee. Breng het aan op de zool van uw voet in cirkelende bewegingen.

U kunt het elk moment van de dag doen. Het is vooral effectief als u het in de avond doet of vlak voor het slapen gaan. U kunt dit dagelijks herhalen, zolang u zich er goed bij voelt. Gebruik het alleen even niet als u koorts, een verkoudheid of een griep heeft.

Uw voeten zullen al snel zachter gaan aanvoelen. En u zult merken dat het uw voeten sterker maakt. Geef uzelf deze wellness cadeau en bestel via onze webshop de Pranayur Vital Feet Bowl Set.

 Voordelen van de Vital Feet Bowl: 

Masseer je voeten of voetzolen regelmatig met de Vital Feet Bowl. Het heeft een effect op je hele lichaam. Gebruik daarvoor olie of ghee, in dit geval Triphala Ghee (of Vital Feet Ghee).

 1. Het geeft warmte en comfort tijdens de behandelingen
 2. Het heeft bijzondere eigenschappen door de bijzondere metalen
 3. Koper o.a. anti-bacterieel, anti-schimmel, 
 4. Tin o.a. verwijderen van toxines, helpt bij verteren
 5. Het draagt bij aan het immuunsysteem en de spijsvertering
 6. Het balanceert de tridosha (drie dosha’s)
 7. Uw bloed gaat weer stromen - geen koude voeten meer
 8. De huid van de voetzolen blijft door de massage met ghee extra soepel.
 9. Ook heeft het een gunstige invloed op de bloedsomloop.
 10. Deze gespecialiseerde manier van ayurvedische voetmasssage ontspant en versterkt de voetspieren. Dat zorgt voor een gevoel van lichtheid.
 11. Na regelmatig gebruik van de Vital Feet Bowl rust het eigen gewicht heel anders op de voetzolen.
 12. En wanneer u vermoeide en/of koude voeten heeft, kan deze massage u helpen. 
 13. Voetmassage met deze speciale kruiden-ghee is goed voor het gezichtsvermogen. Het geeft een weldadige ontspanning aan uw oogspieren. De Vital Feet Ghee reinigt, versterkt en bevordert ontspanning.

Als mens lopen wij een heel leven lang op onze voeten. Vandaag de dag meestal met schoeisel. Vroeger – en in warme landen nog steeds – ook regelmatig op blote voeten. Dat zorgt nogal eens voor kloven.

Ayurveda heeft om die reden altijd veel aandacht gegeven aan de verzorging van de voeten. Dat is belangrijk van een praktische zorg voor deze ‘loop-instrumenten’ tot hygiëne en het voorkomen van het oplopen van ziekten via de voeten.

Dit is van belang omdat de voeten, via de zenuwuiteinden in de voeten, een gezondheidsconnectie met de rest van het lichaam hebben. Bij voetzorg in Ayurveda wordt vaak gekozen voor de inzet van medicinale ghee – ofwel ‘geklaarde boter’.

Dit staat in Ayurveda bekend als medicijn voor verschillende gebieden: zowel uitwendig als inwendig.

Vanwege de grote vraag van clieten heb ik hier een video geplaatst.

Youtube: https://youtu.be/EAbTMxF4Epo

 

 

This is Sliced Diazo Plone Theme