Voetreflexzone therapie ofwel voetreflexologie.

Voetreflexologie is een voetreflexzonetherapie, gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en een geheel vormen. Reflexologie is een natuurlijke geneeswijze. Uitgangspunt is dat op de voeten, de handen en het hoofd zones liggen die corresponderen met alle organen en weefsels in je lichaam. Massage van deze zones stimuleren het zelfgenezend vermogen van het lichaam, voetreflexologie zet aan tot een natuurlijke vorm van herstel en bevordert de balans tussen lichaam en geest.

De voetreflextherapie werkt regulerend op de gezondheid.

Met de juiste instelling en techniek zal de reflexoloog zowel de psychische als de fysieke kant van de mens kunnen betrekken bij het genezingsproces.

Ziekte ontstaat bijvoorbeeld door verkeerd denken en of handelen, door onderdrukte en onverwerkte emoties, waardoor geleidelijk aan een blokkade of breuk kan ontstaan in de samenwerking tussen de verschillende organen.
Door de reflexpunten te behandelen kan de verstoorde energie weer in harmonie worden gebracht.

De voetreflextherapie werd al toegepast in het oude China, in Egypte en bij de Indianen van Noord- en Zuid Amerika. De natuurmens is zich bewust van de natuurwetten. Hij kent het verband tussen aarde, kosmos en de menselijke geest.

Al geruime tijd, sinds de Industriële Revolutie, zijn wij het contact met deze harmonie kwijtgeraakt.
Onze intuïtie is geblokkeerd, ons denken ontkent het verband tussen lichaam en geest en ziekte zien wij als een mechanische storing. Sinds enkele jaren is dat aan het veranderen. Er ontstaat een toenemende belangstelling voor vrijwel vergeten natuurgeneeswijzen zoals bijvoorbeeld voetreflextherapie, die al duizenden jaren werd beoefend.

Net als bij de acupunctuur gaat men er in de voetreflexologie van uit dat door het lichaam energiebanen lopen, die aan de oppervlakte komen in energievelden en punten. Voeten en handen zijn onderverdeeld in reflexzones, die corresponderen met organen, spieren, botten en weefsels. Door deze reflexzones te behandelen gaan er impulsen naar de betreffende organen, waardoor blokkades kunnen worden opgeheven en de energie weer vrij kan stromen. Harmonie en samenwerking tussen lichaam en geest worden zo weer hersteld, de behandeling leidt er bovendien toe dat de cliënt zich bewust wordt van het onlosmakelijke verband tussen lichaam en geest.

Voetreflexzone therapie geneest niet! Er wordt van uit gegaan dat het lichaam zichzelf geneest.

Door de energieblokkades op te heffen kan het zelfherstellend vermogen weer zijn werk doen en verdwijnen de symptomen geheel of gedeeltelijk. 

Voor wie is voetreflexzone therapie geschikt? Voor iedereen zowel kinderen, ouderen, dus alle leeftijden.

Waarom zou ik voetreflexologie doen wat zijn de voordelen?

Reflexologie geeft je meer energie in je lijf en je kan weer beter ontspannen, je blijft beter in balans.

Voetreflexologie is ter voorkoming van klachten en… het geeft je even een moment voor jezelf.

  • het reduceren van pijnklachten
  • het bevorderen van het slaapritme
  • verminderen van stress in het lichaam
  • verlichting van spierkrampen
  • vrijgeven van de natuurlijke pijnstiller endorfine
  • herstel van het zelfgenezend vermogen
  • betere energie doorstroming
  • te moe en te weinig energie.

Met welke klachten kan je voetreflexologie doen?
ADHD / ADD / Afslanken/ arthrose / blokkades / burn-out / diabetici / disharmonie / DUPUYTREN / emotionele onbalans / etalage benen / frozen shoulder / fysieke aandoeningen / hoofdpijn / ischias / kortademigheid / migraine / maag- darm- obstipatie / menstruatie – overgangs klachten / nek- rug- schouder- knie- heup- (lage) rug klachten / muisarm / niet zwanger kunnen worden / onbalans / onrust / overgewicht / pijn / restless leggs / reuma / rugpijn / rusteloosheid / slaapstoornissen / slapeloosheid / spanningen / sportblessures / stress / RSI / TINNITUS/ vermoeidheid / whiplash  / vage klachten 

Wat zijn de contra-indicaties (wanneer het niet goed is om behandeld te worden).

Gebruik van alcohol en drugs.

BELANGRIJK: Voor zwangeren is er een aangepaste behandeling nodig.

Wanneer niet behandelen? Wanneer uw huisarts er niet achter staat of er niets van (wil) weten.