slider

Oosters drukpuntbehandeling SHIATSU, stoelmassage Guasha en Moxa

Medisch Shiatsu, methode Namikoshii. Drukpuntbehandeling en stoelmassage. Guasha therapie en MOXA.
slider

Soms is het nodig om Guasha toe te passen en MOXA te gebruiken.

Shiatsu is vrij vertaald: shi = vinger. Atsu = druk. Shiatsu doet men met de duimen, vingers en handpalmen.
De druk wordt uitgeoefend op de meridianen (denkbeeldige lijnen) op het lichaam. 
Daardoor kunnen onregelmatigheden, pijn en klachten bestreden worden.

Shiatsu kan bijdrage tot een betere gezondheid, het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer activeren. Men voelt zich snel beter omdat de energie door de meridianen beter is gaan stromen. Je lichaam wordt even goed onder handen genomen.

Shiatsu Deze drukpuntmassage vindt zijn oorsprong in Japan. Op specifieke (acupunctuur)punten van het lichaam wordt druk uitgeoefend die de bloedsomloop stimuleert en energieblokkades opheft. Deze behandeling is met de duimen, met drukpunten en over het gehele lichaam.

De SHIATSU behandeling is op een behandelbank. Shiatsu is uitermate geschikt voor mensen met nek – rug – schouder klachten. Ook mensen met extreem gespannen spieren en reuma patienten waarderen deze vorm, omdat de massage en de infra rood warmte een gevoel van welbehagen geeft. Door de behaaglijke warmte gaan de spieren zich meer ontspannen. Het bind- en spierweefsel wordt elastischer, omdat de masseur deze beter kan rekken, dan bij een normale massage. Een ontspannen effect voor je psyche, waardoor er nog meer ontspanning optreedt. De SHIATSU is geschikt wanneer je tot rust wilt komen, waarbij je het gevoel krijgt er wordt voor mij gezorgd. Net als de auto deze breng je weg voor APK 1 x per jaar?

Kortom: Een weldaad voor je lijf en leden, mede omdat de praktijk geheel infra rood verwarmd is en dat geeft een weldadige warmte.

Stoelmassage is een drukpuntmassage. Ook wel acupressure genoemd.

Je zit op een speciaal ontworpen ergonomische stoel en je blijft aangekleed en hoeft niets te doen.

Je hangt als het ware in de stoel en blijf ademen en ontspan en geniet.

Stoelmassage is een techniek die afgeleid is van een Japanse massage.

Opmerkelijk hieraan is dat de volgorde van behandelen voor iedereen hetzelfde is en dat dit een groot effect geeft.

Ik behandel in vaste volgorde hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen en je blijft gewoon aangekleed. Stoelmassage kan overal gegeven kan worden.

 

This is Sliced Diazo Plone Theme