Medisch Shiatsu, stoelmassage en meridianen

Medisch Shiatsu, methode Namikoshii. Deze behandeling is met de duimen, met drukpunten en over het gehele lichaam en ik, Lianne geef deze Shiatsu op een behandelbank. Stoelmassage is op een ergonomische stoel en je blijft aangekleed.

Shiatsu is vrij vertaald: shi = vinger. Atsu = druk. Shiatsu doet men met de duimen, vingers en handpalmen.
De druk wordt uitgeoefend op de meridianen (denkbeeldige lijnen) op het lichaam. 
Daardoor kunnen onregelmatigheden, pijn en klachten bestreden worden.

Shiatsu kan bijdrage tot een betere gezondheid, het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer activeren. Men voelt zich snel beter omdat de energie door de meridianen beter is gaan stromen. Je lichaam wordt even goed onder handen genomen.

De behandeling is op een behandelbank. Shiatsu is uitermate geschikt voor mensen met nek – rug – schouder klachten. Ook mensen met extreem gespannen spieren en reuma patienten waarderen deze vorm, omdat de massage en de infra rood warmte een gevoel van welbehagen geeft. Door de behaaglijke warmte gaan de spieren zich meer ontspannen. Het bind- en spierweefsel wordt elastischer, omdat de masseur deze beter kan rekken, dan bij een normale massage. Een ontspannen effect voor je psyche, waardoor er nog meer ontspanning optreedt. De SHIATSU is geschikt wanneer je tot rust wilt komen, waarbij je het gevoel krijgt er wordt voor mij gezorgd. Net als de auto deze breng je weg voor APK 1 x per jaar?

Kortom: Een weldaad voor je lijf en leden, mede omdat de praktijk geheel infra rood verwarmd is en dat geeft een weldadige warmte.

Enige achtergrond bij de meridianen:

De Vijf Elementen manifesteren zich op drie hoofdgebieden in overeenstemming met de drie krachten van het universum (San Cai):
1. Aarde (vijf materies)
2. Mens (vijf organen)
3. Hemel (vijf klimaten/seizoenen)

Manifestaties van de Vijf Elementen op Aarde:
1. Hout
2. Vuur
3. Aarde
4. Metaal
5. Water

Manifestaties van de Vijf Elementen in de Vijf Organen van de Mens:
1. Lever
2. Hart
3. Milt
4. Longen
5. Nieren

Manifestaties van de Vijf Elementen in de Vijf Klimaten van de Hemel:
1. Damp
2. Hitte
3. Wind
4. Droogte
5. Kou

Verder heeft elk element zijn eigen unieke functie en kwaliteiten:
• Hout staat voor beginnende groei en ontwikkeling.
• Vuur is het hoogtepunt van de groei (maximale Yang).
• Metaal staat voor afname van energie.
• Water staat voor het einde van de cyclus (maximale Yin).
• Aarde is de buffer tussen de andere fasen.

Je krijgt echter wel een factuur voor jezelf / of je bedrijf exclusief BTW.

Shiatsu stoel drukpuntmassage is vrijwel voor iedereen prettig om te ondergaan. Geeft energie, brengt balans en is harmoniserend en vooral ziekteverzuim verminderend. Breng je ziekteverzuim terug en beloon uw personeel, uw feest, bruilofts- verjaardagsgasten. Ook in winkels kan het gegeven worden voor de wachtende clienten.

Mensen die goed in hun vel zitten presteren beter en het (werk)verzuim is minder. Een stoelmassage is de ideale manier om dit te bewerkstelligen. Een stoelmassage kan in de praktijk of op locatie gegeven worden. De stoelmassage is gebaseerd op een Japanse acupressuurtechniek, Shiatsu genaamd. Door de behandeling van de drukpunten wordt de bloedsomloop verbeterd waardoor de voedingsstoffen makkelijker naar de organen en spieren kunnen en de doorbloeding verbetert. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd, daarom is het belangrijk om voldoende water te drinken. De behandeling is speciaal ontwikkeld voor mensen die langdurig in dezelfde (werk)houding zitten of die werkzaamheden verrichten die overbelasting van het lichaam veroorzaken. Tijdens de stoelmassage worden de handen, armen, rug, nek, schouders en billen gemasseerd, de massage is op een speciaal ontwikkelde ergonomische stoel. Je blijft geheel aangekleed. Stoelmassage voorkomt RSI klachten, draagt bij tot uw algeheel welzijn en werkt preventief met betrekking op ziekteverzuim. Stoelmassage heeft als doel: spierstijfheid effectief te behandelen. Geestelijke en lichamelijke ontspanning te bereiken. Voorkomen en behandelen van RSI. Hernieuwde vitaliteit en een verscherpte alertheid. Ook daarbij worden DoTerra aroma’s gebruikt.

WANNEER NIET MASSEREN? Wanneer er sprake is van specifieke klachten dan is het goed om dit vooraf te melden aan Lianne. Zij houdt hier dan rekening mee. De Shiatsu stoelmassage is minder geschikt als u last heeft van acute ontstekingen, virusinfecties of koorts. Als je zwanger bent, kan je in de eerste 12 weken van je zwangerschap niet deelnemen.  Als je al langer zwanger bent dan kan je gewoon deelnemen maar meld dit wel altijd aan Lianne.

Als er meer ernstige gezondheidsklachten zijn, of als je onder behandeling bent van een arts, raadpleeg dan altijd eerst je huisarts of specialist.

STOEL- EN BEDRIJFS MASSAGES zijn als vast onderdeel van uw Arbo- of gezondheidsbeleid ook mogelijk. De ervaring leert dat bedrijfsmassages een positief effect hebben op de gezondheid en arbeidsbeleving en beloning van medewerkers.

Heel snel geven de stoelmassages ontspanning, verlichting en geeft het medewerkers een gevoel van aandacht en waardering. Niet onbelangrijk als je je medewerkers gezond en gemotiveerd wilt houden! Op langere termijn hebben bedrijfsmassages als voordeel dat lichamelijke klachten als gevolg van spanning en stress voorkomen kunnen worden. Door de bedrijfsmassage wordt de medewerker zich meer bewust van zijn of haar lichamelijke conditie, waardoor hij of zij in staat is vroegtijdig overbelasting te signaleren en hierop te anticiperen. Hierdoor wordt verergering van klachten voorkomen. En dat is heel wat waard. Voor u en uw medewerkers.

Bij het bedrijf is een intekenlijst en is het de bedoeling dat de werknemer zelf intekent en dat de werkgever er geen omkijken naar heeft. De communicatie naar de medewerkers, de planning en inschrijvingen kunnen allemaal volledig door ons worden geregeld. Zo kunnen de medewerkers genieten van een ontspannende bedrijfsmassage en heeft u als directie er verder geen omkijken naar!

Interesse in SHIATSU bedrijfs stoel massage? Vraag vrijblijvend informatie aan. Graag komt Lianne vrijblijvend uitleg en een paar demonstratie STOEL – voetbehandelingen geven bij je op de zaak, feesten en partijen. Iedereen zal het heerlijk vinden. Meer vitaliteit, harmonie en minder ongemakken en ziekten.

 

This is Sliced Diazo Plone Theme